Diensten

Acht slimme tips voor correct zonnebankgebruik

Zonnen, ook onder de zonnebank, is een weldaad voor je gezondheid. Mits je enkele basisregels naleeft!

1. Draag altijd de beschermende bril of peeper

In de buitenzon is het heel natuurlijk dat je een zonnebril draagt. Zo draag je onder de zonnebank ook best altijd een beschermend brilletje of peeper. Deze peepers worden gratis ter beschikking gesteld van onze klanten en worden na elk gebruik grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Je kan ook een eigen brilletje of peeper aankopen. Maak je geen zorgen dat je door het dragen van het brilletje een witte brilafdruk op je gezicht hebt na de zonnebankbeurt. De zonnebankbrilletjes of peepers zijn zeer klein en bedekken enkel de oogleden.

2. Ontschmink de gelaatshuid

Reinigingsmelk en watjes staan gratis voor je klaar in de opsmukruimte van elk Gervi Zonnecenter.

3. Gebruik geen SPF-product onder de zonnebank

Je brengt een gelimiteerd en gecontroleerd aantal minuten door onder de zonnebank. Hiervoor heeft je huid geen extra beschermingsfactor nodig.

4. Gebruik geen parfum net vooraleer je onder de zonnebank gaat

Parfum op je huid sprayen net vooraleer je onder de zonnebank gaat, kan leiden tot een allergische reactie.

5. Respecteer het bruiningsschema volgens EU-norm 0.3 W/m²

Beperk de duur van je eerste zonnebanksesie om te zien hoe je huid reageert.
Volg daarna het advies en de aanwijzingen van de zonneconsulent op.

6. Vóór elk gebruik moet de zonnebank gereinigd worden

Het ligvlak van de zonnebank wordt met een speciaal desinfecteringsmiddel gereinigd. In de bemande zonnecenters zal de zonneconsulent dit voor jou doen. Tijdens de onbemande uren moet je zelf de bank reinigen voor en na gebruik. In elke cabine is er papier en reinigingsvloeistof aanwezig.

7. Zonnen en geneesmiddelen

Uitslag of jeuk kunnen het gevolg zijn van het gebruik van geneesmiddelen in combinatie met U.V. Sommige antibiotica bevatten chemische stoffen die de fotosensibiliteit van de huid vergroten. Raadpleeg eventueel een arts. Lijd je aan een huidziekte: raadpleeg altijd eerst een arts!

8. Minimum leeftijd en huidtype

De zonnebank is enkel geschikt voor mensen boven de 18 jaar met huidtype 2 of hoger.

Welke zonnebank moet ik kiezen? Hoeveel minuten kan ik onder de zonnebank gaan? Welke zonnecosmetica is geschikt voor mijn huid? Op deze en alle andere vragen die je hebt omtrent zonnebankgebruik, kan de zonneconsulente je een antwoord geven. 

In  Zonnecenter vind je een uitgebreid gamma zonnecosmetica .
Australian Gold is hét cosmeticamerk gespecialiseerd in huidverzorgende lotions speciaal voor onder de zonnebank. Daarnaast vind je bij ons de zonnelotions van , devoted       KARDASHIAN  .    Zo hebben wij de ideale lotion in huis voor elke klant. Wat zijn/haar huidtype, gewenste bruiningsresultaat of budget ook is!

Faciliteiten            

Parking     Ja                    Wifi     Ja

Drank           Gratis      Koffie          Water

Betaalmiddelen  Cash / Bancontact / Visa

Cadeaubon   Ja                                         10 euro korting als je komt zonnen op je verjaardag 


Met deskundig onthaal voor registratie bij eerste keer zonnen.

Je komt zonnen voor een gezonde kleur, om te relaxen .Daarom telt bij ons niet alleen de zonnebank... Het gaat hem om het geheel; namelijk voorlichting en advies, sfeer, hygiëne en apparatuur.

Gediplomeerde zonneconsulenten

Zoals de wet het voorschrijft, word je in onze Zonnecenter ontvangen en geholpen door gediplomeerde zonneconsulenten. Zij beantwoorden graag al je vragen over zonnen en zonnebankgebruik. Zij reinigen de zonnebanken grondig voor en na elk gebruik en zorgen dat 100% hygiëne op elk moment gegarandeerd is.

Bruiningsadvies op maat

Tijdens je eerste bezoek aan een Zonnecenter zal de zonneconsulente jouw huidtype bepalen. Hiervoor zal ze samen met jou een korte vragenlijst doorlopen. Op basis van je huidtype ontvang je vervolgens bruiningsadvies op maat. Zo bereik je op een veilig en verantwoorde manier je gewenste bruiningsresultaat.


  

TIP:

Ik heb na het bruinen witte vlekken op mijn stuit en op mijn schouders. Wat kan ik hiertegen doen?

Dit zal in de regel alleen het geval zijn als u gebruik maakt van een zonnecombinatie. Het betreft zogenoemde drukvlekken, die ontstaan doordat de huid op bepaalde punten, onder het gewicht van het lichaam, tegen het acryl wordt gedrukt. Het bloed wordt op deze punten weggedrukt en er kan geen zuurstof bij de huid komen. Dit belemmert de bruining. Om dit te vermijden kunt u tijdens het bruinen af en toe van positie veranderen, zodat niet de gehele tijd dezelfde punten worden belast.

COLLAGEEN LICHTTHERAPIE

Voor Huid verjonging en anti rimpels

Collageen Lichttherapie is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van Wellness. Het is een efficiente anti-aging en huidverjongende behandeling met als resultaat een strakkere, gezondere en frissere huid. Na enkele weken is er een zichtbare reactie van de huid.

De collageen lichttherapie is een innovatief concept en combineert licht- en wellnesstherapie. De collageenlampen stimuleren en verhogen op natuurlijke wijze de productie van collageen en elastine in de huid. Door het rood-roze licht worden rimpeltjes en lijnen vervaagt en cellulitis wordt voorkomen en verminderd.

Vanaf je dertigste maakt het lichaam een steeds kleinere hoeveelheid collageen aan, waardoor de huid zijn stevigheid verliest. Fotostimulatie stelt het lichaam in staat dat proces te doen omkeren. Zo behoudt de huid zijn jonge uiterlijk of krijgt het terug. Het is een volledig natuurlijk proces. Deze lampen zijn geschikt voor alle huidtypen. De behandeling is niet ingrijpend en hoeft niet door een specialist uitgevoerd te worden .In het begin van de behandelingen wordt de huidskleur helderder, stralender en zachter. Na meerdere behandelingen wordt ook een verbetering van de teint, zuiverheid en textuur van de huid vastgesteld. Alle studies beschrijven een vermindering van fijne lijntjes alsook een elastischere en gladdere huid.

Met 2 - 3 sessies per week van 20 minuten ziet uw huid er na een kuur van 12-14 weken jonger en stralender uit dan ooit te voren.

VOOR GEZICHT EN GEHELE LICHAAM

De zachte rode lichtgolven van het collageen plus toestel bevordert op celniveau de aanmaak van collageen en elastine vezels, die nodig zijn om de structuur van de huid te behouden en te verbeteren. bovendien wordt door dit proces de zuurstofopname vergroot, het ontgiften geactiveerd en neemt het vermogen van de huid om vocht op te nemen en vast te houden toe, waardoor ook de regeneratie van de huid sneller zal verlopen.

HUIDPROBLEMEN
Inmiddels blijkt uit de praktijk dat door de collageen lichttherapie de huid zich niet alleen op spectaculaire wijze verjongt, maar dat deze lichttherapie tevens een positief effect heeft op huidproblemen als psoriasis, acné, (onderhuidse) ontstekingen, pigmentvlekken en bepaalde soorten van exceem!

PSORIASIS
Behandeling met Collageen Lichttherapie zorgt voor verbluffende resultaten bij personen die last van psoriasis hebben. De behandeling vindt plaats op de Collageenbank, die warmrood licht uitstraalt. dit zijn geen lasers of UV-licht, maar lichtgolven in het spectrum tussen 600 en 650 nanometer. Juist deze frequentie stimuleert de collageen en is de bouwstof die uw huid jong en soepel houdt. Door de huideigen productie hiervan te vergroten, krijgt psoriasis nauwelijks meer kans. De resultaten spreken voor zich.

DE EFFECTEN
Het heeft tijd nodig om de structuur van de huid te verbeteren. Een volledige kuur duurt 12 tot 14 weken. De behandeling duurt 20 minuten per keer en dient de eerste weken 3 keer per week plaats te vinden. Na gemiddeld 15 behandelingen (5 weken) zijn de verbeteringen al zichtbaar. Na de eerste 5 weken te hebben volstaan kunt u beginnen aan 2 sessies per week. Na een kuur van 30 keer, kunt U een tweede kuur starten als onderhoud, dan slechts 1 keer per week of per 2 weken.

Door de stimulatie van de huid middels lichttherapie ziet de huid er op een natuurlijke manier stralender en jonger uit.
Donkere kringen rond de ogen verdwijnen, poriën krimpen, de huid wordt zachter en strakker. Bovendien herstelt de huid vele malen sneller en worden wondjes en oneffenheden eerder gerepareerd.

Voordelen:

* Klinisch bewezen collageen- & elastine - stimulatie.
* Zichtbaar anti-aging effect.
* Bestrijdt rimpels en fijne lijntjes (met name rond de ogen, lippen, voorhoofd, hals en decollete).
* Verbetert de huid bij onregelmatigheden.
* Voorbereiding voor de huid voor cosmetische behandelingen.
* Reduceert de gevolgen van schadelijke milieu-invloeden.
* Stimuleert de aanmaak van eigen collageen.
* Strijkt littekens glad.
* Pijnvrij en aangename behandeling.
* Geen bijwerkingen.
* Helpt bij de behandeling van acne&huidallergie.
* Helpt bij de behandeling van cellulitis.