Diensten

Acht slimme tips voor correct zonnebankgebruik

Zonnen, ook onder de zonnebank, is een weldaad voor je gezondheid. Mits je enkele basisregels naleeft!

1. Draag altijd de beschermende bril of peeper

In de buitenzon is het heel natuurlijk dat je een zonnebril draagt. Zo draag je onder de zonnebank ook best altijd een beschermend brilletje of peeper. Deze peepers worden gratis ter beschikking gesteld van onze klanten en worden na elk gebruik grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Je kan ook een eigen brilletje of peeper aankopen. Maak je geen zorgen dat je door het dragen van het brilletje een witte brilafdruk op je gezicht hebt na de zonnebankbeurt. De zonnebankbrilletjes of peepers zijn zeer klein en bedekken enkel de oogleden.

2. Ontschmink de gelaatshuid

Reinigingsmelk en watjes staan gratis voor je klaar in de opsmukruimte van elk Gervi Zonnecenter.

3. Gebruik geen SPF-product onder de zonnebank

Je brengt een gelimiteerd en gecontroleerd aantal minuten door onder de zonnebank. Hiervoor heeft je huid geen extra beschermingsfactor nodig.

4. Gebruik geen parfum net vooraleer je onder de zonnebank gaat

Parfum op je huid sprayen net vooraleer je onder de zonnebank gaat, kan leiden tot een allergische reactie.

5. Respecteer het bruiningsschema volgens EU-norm 0.3 W/m²

Beperk de duur van je eerste zonnebanksesie om te zien hoe je huid reageert.
Volg daarna het advies en de aanwijzingen van de zonneconsulent op.

6. Vóór elk gebruik moet de zonnebank gereinigd worden

Het ligvlak van de zonnebank wordt met een speciaal desinfecteringsmiddel gereinigd. In de bemande zonnecenters zal de zonneconsulent dit voor jou doen. Tijdens de onbemande uren moet je zelf de bank reinigen voor en na gebruik. In elke cabine is er papier en reinigingsvloeistof aanwezig.

7. Zonnen en geneesmiddelen

Uitslag of jeuk kunnen het gevolg zijn van het gebruik van geneesmiddelen in combinatie met U.V. Sommige antibiotica bevatten chemische stoffen die de fotosensibiliteit van de huid vergroten. Raadpleeg eventueel een arts. Lijd je aan een huidziekte: raadpleeg altijd eerst een arts!

8. Minimum leeftijd en huidtype

De zonnebank is enkel geschikt voor mensen boven de 18 jaar met huidtype 2 of hoger.

Welke zonnebank moet ik kiezen? Hoeveel minuten kan ik onder de zonnebank gaan? Welke zonnecosmetica is geschikt voor mijn huid? Op deze en alle andere vragen die je hebt omtrent zonnebankgebruik, kan de zonneconsulente je een antwoord geven. 

In  Zonnecenter vind je een uitgebreid gamma zonnecosmetica . Deze lotions maximaliseren de positieve effecten van het zonlicht (betere absorptie van UV-licht door de huid) en minimaliseren de negatieve effecten (de antioxidanten in de lotion voorkomen huidveroudering).
Australian Gold is hét cosmeticamerk gespecialiseerd in huidverzorgende lotions speciaal voor onder de zonnebank. Daarnaast vind je bij ons de zonnelotions van , devoted       KARDASHIAN  .    Zo hebben wij de ideale lotion in huis voor elke klant. Wat zijn/haar huidtype, gewenste bruiningsresultaat of budget ook is!

Faciliteiten            

Parking     Ja                    Wifi     Ja

Drank           Gratis      Koffie          Water

Betaalmiddelen  Cash / Bancontact / Visa

Cadeaubon   Ja                                         10 euro korting als je komt zonnen op je verjaardag 


Met deskundig onthaal voor registratie bij eerste keer zonnen.

Je komt zonnen voor een gezonde kleur, om te relaxen of een gezondheidsvoordeel in de vorm van vitamine D te halen! Daarom telt bij ons niet alleen de zonnebank... Het gaat hem om het geheel; namelijk voorlichting en advies, sfeer, hygiëne en apparatuur.

Gediplomeerde zonneconsulenten

Zoals de wet het voorschrijft, word je in onze Zonnecenter ontvangen en geholpen door gediplomeerde zonneconsulenten. Zij beantwoorden graag al je vragen over zonnen en zonnebankgebruik. Zij reinigen de zonnebanken grondig voor en na elk gebruik en zorgen dat 100% hygiëne op elk moment gegarandeerd is.

Bruiningsadvies op maat

Tijdens je eerste bezoek aan een Zonnecenter zal de zonneconsulente jouw huidtype bepalen. Hiervoor zal ze samen met jou een korte vragenlijst doorlopen. Op basis van je huidtype ontvang je vervolgens bruiningsadvies op maat. Zo bereik je op een veilig en verantwoorde manier je gewenste bruiningsresultaat.


  

TIP:

Ik heb na het bruinen witte vlekken op mijn stuit en op mijn schouders. Wat kan ik hiertegen doen?

Dit zal in de regel alleen het geval zijn als u gebruik maakt van een zonnecombinatie. Het betreft zogenoemde drukvlekken, die ontstaan doordat de huid op bepaalde punten, onder het gewicht van het lichaam, tegen het acryl wordt gedrukt. Het bloed wordt op deze punten weggedrukt en er kan geen zuurstof bij de huid komen. Dit belemmert de bruining. Om dit te vermijden kunt u tijdens het bruinen af en toe van positie veranderen, zodat niet de gehele tijd dezelfde punten worden belast.